System KAMmoduł PREMIUM doceniony został za innowacyjne rozwiązanie w zakresie większej powierzchni użytkowej szafek dolnych oraz bardziej funkcjonalny podział wysokości szuflad.
W systemie mebli KAMmodul PREMIUM producent zwiększył wysokość korpusu szafki dolnej, co oznacza, że użytkownicy kuchni nie tylko mogą optymalnie ustawić wysokość blatu roboczego - tu odpowiednio do wzrostu, ale i wykorzystać większą powierzchnię użytkową szafki.
Większa wysokość szafki umożliwiła wprowadzenie nowej wysokości szuflad, która pozwala zoptymalizować wykorzystanie ich przestrzeni użytkowej. Trzy nowe wysokości szuflad są wprost idealnie dostosowane do przechowywanych w nich akcesoriów kuchennych, naczyń czy produktów żywnościowych. To kolejny dobry sposób znanego producenta na ergonomiczne wykorzystanie powierzchni użytkowej mebli.
KAM podpowiada, jaką idealną wysokość powinny mieć poszczególne szuflady, ale to klientom pozwala zdecydować, które z tych szuflad i w jakiej ilości będą potrzebne w ich kuchni. W systemie PREMIUM dostępnych jest UWAGA - ponad 700 szafek, do wyboru jest też aż 39 propozycji kolorystycznych frontów.
KAMmoduł PREMIUM = komfort + estetyka
W systemie mebli z linii PREMIUM szczególny nacisk położono na estetyczne i staranne wykończenie mebli. Wszystkie widoczne krawędzie korpusu są wykończone obrzeżem w kolorze lub dekorze frontu. Wewnątrz szafek zastosowano estetyczne podpórki zabezpieczające półki przed wysunięciem, a także nowe bardziej wytrzymałe zawieszki szafek wiszących oraz tzw. piąty punkt podparcia, eliminujący uginanie się półek w szafkach o szerokości powyżej 80 cm.
Takie rozwiązania mają znaczący wpływ na zwiększoną żywotność mebli. Komfort ich użytkowania zapewniają nowoczesne okucia, dzięki którym fronty szuflad otwierają się i domykają delikatnie i bezszelestnie, a drzwi szafek nie wydają najmniejszego odgłosu podczas domykania. Warto również zaznaczyć, że do oklejania obrzeżem prostych krawędzi płyt stosowany jest klej wodoodporny PUR, gwarantujący solidne i estetyczne wykończenie szafek kuchennych.